Missie en visie

Het is de missie van de jeugdacademie van KV Mechelen om voetbalwedstrijden van hoog niveau te organiseren en zoveel mogelijk spelers van de eigen jeugd te laten doorgroeien naar het eerste elftal. Om dit mogelijk te maken hanteren we naast een professionele structuur de volgende principes:

 • Individuele opleiding op maat van elke speler
 • Sociale begeleiding voor elke speler
 • Uitgebreide samenwerking met schoenen en topsport onderwijs
 • Integratie van software om professioneel te werken
 • Ons voetballeerplan voortdurend evalueren en aanpassen

Het is onze visie om dit te bewerkstelligen door het niveau van onze technische staf te verbeteren, onze accommodatie verder te professionaliseren en op regionaal niveau samen te werken met scholen en andere sportclubs.

Onze opleiding

Trainingen worden in alle leeftijdscategorieën opgebouwd conform de KBVB-opleidingsvisie, waarin een gepaste mix van tussen- en wedstrijdvormen centraal staan in functie van een maximale transfer van trainingsthema’s naar wedstrijdsituaties. In elke training wordt erover gewaakt dat de kern voor minstens 50% van de tijd wordt besteed aan wedstrijdvormen.

Spelers moeten de vrijheid krijgen om wat ze hebben geleerd, uit te testen in de wedstrijdcontext. Onze coaching is er daarom steeds op gericht om spelers oplossingen te laten vinden zonder ze zelf vooraf op te leggen. De spelers moeten situaties leren herkennen en zelfstandig (de juiste) beslissingen leren nemen.

Meer dan sport

Het is belangrijk dat elk kind, ongeacht zijn/haar niveau, een breedvormige algemene lichamelijke ontwikkeling krijgt mét aandacht voor educatie op en naast het veld. Het leren samen spelen met anderen en omgaan met winst en verlies is op jonge leeftijd even belangrijk dan het sportieve.

We leren jongeren om voetbal te spelen op een positieve manier met de nodige fair-play en respect voor de scheidsrechter en de tegenstander.

Jeugdcomplex

Onze jeugdopleiding beschikt over volgende accommodaties:

De jeugdacademie YR KV Mechelen: 

 • 1 grasveld (terrein C) 
 • 2 kunstgrasvelden (terrein A en B) 
 • 1 trainersveld (ter grote van 2 grote voetbalvelden) 
 • 1 Krachthonk (ruimte in het AFAS-stadion)

Sportpark de Nekker: 

 • 4 grasvelden
 • 1 kunstgrasveld
 • Sporthal (woensdagnamiddag)

 

Intern reglement

Bij aanvang van het voetbalseizoen stellen we volgende documenten voor:

 • voor spelers een gedragscode die ze dienen te kennen
 • voor ouders een gedragscode als leidraad
 • Een privacy policy ter bescherming van persoonlijke gegevens en toelating tot publicatie van foto’s en beelden

Deze afspraken en regels worden ter kennis overgedragen en dienen ter goedkeuring ondertekend te worden.

Voetbalspeeltuin

Op 6 september 2020 is onze Mechelse voetbalspeeltuin van start geggaan voor kinderen geboren in 2015 en 2016. Deze voetbalspeeltuin wordt georganiseerd door SportVibes en zal plaatsvinden op de jeugdacademie van Yellow Red KV Mechelen. SportVibes heeft een duidelijke missie. Ontdek deze hieronder en reserveer nu alvast je plaats in de Mechelse voetbalspeeltuin voor januari 2021.

DE ONTDEKKINGSFASE

De voetbalspeeltuin is bedoeld voor jongens en meisjes uit de tweede & derde kleuterklas (U5 & U6 in voetbaltaal). Het doel is de kinderen spelenderwijs hun eigen vaardigheden en liefde voor de sport te leren ontdekken. We willen de spelertjes een veilige en uitdagende omgeving aanbieden waarin FUN centraal staat. Binnen deze speelse leervormen besteden we voornamelijk aandacht aan balgewenning en brede motorische ontwikkeling.

Deze voetbalspeeltuin wordt georganiseerd door Sportvibes o.l.v. Rachid Halimi, in samenwerking met de jeugdacademie van KV Mechelen. De trainingen zullen dan ook steeds plaatsvinden op de jeugdacademie.

Het is de ideale voorbereiding om nadien, vanaf het eerste leerjaar (U7 in voetbaltaal), aan te sluiten bij een voetbalclub die past bij het niveau van de speler.

INFO

Waar?

Jeugdacademie YR KV Mechelen, Liersesteenweg 206, 2800 Mechelen.
Bij winterse omstandigheden duiken we zelfs de sporthal in.

Wanneer?

Januari 2021.
Elke zondagnamiddag, specifieke data nog te bepalen.

Inschrijvingsgeld?

€175 voor 13 trainingsmomenten + t-shirt.
2 workshops voor sportouders “Samen Ontwikkelen” inbegrepen

De plaatsen zijn beperkt om een veilige omgeving te kunnen garanderen.
Na de inschrijving krijg je een uitnodiging tot betaling met alle nodige info (kalender, benodigdheden, communicatie, …)

Inschrijving zal pas van start gaan op zondag 13 december 2020!