Terug 16 december 2016

De jeugd krijgt kansen bij KV Mechelen én reageert

Source Voetbalkrant

 

Jaadi, Cobbaut, Van Cleemput: de jeugd krijgt kansen bij KV Mechelen én reageert

door Aernout Van Lindt
Datum 07 december 2016 15:50

Jaadi, Cobbaut, Van Cleemput: de jeugd krijgt kansen bij KV Mechelen én reageert

<!– [if IE 9]><![endif]–> De jeugd krijgt kansen bij KV Mechelen én reageert &lt;img class=”kalooga_12600″ src=”https://images.voetbalkrant.com/2016/12/02/full/kv-mechelen2.jpg” alt=”De jeugd krijgt kansen bij KV Mechelen &amp;eacute;n reageert” /&gt;
Foto: © photonews

Het was natuurlijk deels uit noodzaak, want zonder De Witte, Paulussen, Vanlerberghe en Vitas en ook met een uitvallende Chen waren er niet veel verdedigende opties over. Maar toch: met Elias Cobbaut en Jules Van Cleemput kreeg de jeugd zijn kans bij KV Mechelen. En Jaadi? Die scoorde zelfs!

Naast Van Cleemput en Cobbaut was er ook nog Reda Jaadi, die zelfs het winnende doelpunt wist te maken tegen Eupen. De toekomst is dus wel degelijk aan de jeugd bij KV Mechelen, zoveel mogelijk duidelijk zijn. Zijn debuut tegen KV Oostende was er eentje in mineur, maar hij is ondertussen wel blijven werken. “En ik ben blij met de nieuwe kans die ik heb gekregen. Ik wil de coach dan ook bedanken voor het vertrouwen.”

Ook Elias Cobbaut mocht opnieuw in de basis beginnen. “Ze wilden geen risico’s nemen met Uros Vitas”, getuigde hij. “Ik wilde mijn best doen voor de ploeg en voel me goed in mijn vel. De nul meteen houden? Dat doet deugd.”

“Ik was vaak linksachter, maar probeer mijn best te doen op elke plek voor de ploeg. Het vertrouwen heeft me doen groeien. We hadden natuurlijk iets recht te zetten, ook richting de supporters toe. Zij zijn heel belangrijk voor ons.”

En dan is er ook nog debutant Jules Van Cleemput, die na een halfuur plots moest invallen. “Misschien maar goed ook, want als je het op voorhand weet loop je misschien nog meer met stress. Nu viel het al bij al nog goed mee en ik denk dat ik wel mijn streng heb getrokken.”

“Ik denk dat ik wel mijn werk heb gedaan verdedigend. Offensief kon ik er niet veel uitkomen, maar dat is misschien normaal. Die strafschopfase met Onyekuru? Ik raakte de bal niet, maar hem ook niet. Ik ben wel blij met de kans die ik kreeg.”

Coach Yannick Ferrera was tevreden: “We zitten dun qua verdedigers, maar de jeugd kreeg zo een kans. Ze hebben het heel goed gedaan, het was een ideale kans voor hem om zich te tonen. Als ze het niet verwachten? Dat is misschien een ideaal moment om ze in te brengen. “

“Ze hadden geen tijd om zich druk te maken in de wedstrijd. Cobbaut heeft zich heel goed herpakt na de vorige keer, voor Van Cleemput was het in zijn eerste minuten meteen goed tegen de beste speler van Eupen. Een gouden wissel, Jaadi? Nee, ik wilde gewoon iemand brengen die een actie in huis heeft en de bal kan bijhouden, maar heeft dat allemaal niet moeten doen. Geluk hoort er ook bij.”

(bdh)