Terug 30 augustus 2021

KV MECHELEN ACADEMIE WINT DE BEKER VAN MECHELEN

Na 3 overtuigende overwinningen in de groepsfase van de Beker van Mechelen mocht KV Mechelen de finale spelen tegen Zennester Hombeek. Hombeek had zijn groep ook met een 9 op 9 gewonnen. De finale ging door op de jeugdacademie van Malinwa.

WEDSTRIJDVERSLAG BEKER VAN MECHELEN

De eerste kans van de wedstrijd werd opgetekend na 8 minuten speeltijd. Een bal voor het doel van Oskar Annell geraakte moeilijk weg, het was Zennester dat een open kans kreeg maar gelukkig voor Malinwa trapte de Hombeekse aanvaller half naast de bal waardoor deze uiteindelijk ongevaarlijk werd. Mechelen reageerde meteen en counterde zich perfect naar voor. Via Amuzu belandde de bal bij Ilyas El Gharbi op rechts. Deze sneed voorbij zijn rechtstreekse verdediger naar binnen en trapte met zijn linker de 1-0 al vroeg op het scorebord. 3 minuten later was het reeds 2-0 wanneer Agyapong kan profiteren van miscommunicatie in de Hombeekse verdediging. De Ghanese aanvaller twijfelde niet bij zo een opgelegde kans en legde de bal dan ook beheerst in het mandje. Zennester probeerde er duidelijk wel nog iets van te maken en geloofde nog volop in zijn kansen, in de 15de minuut kreeg Kwinten Van Den Broeck na mistasten in de Mechelse verdediging een mogelijkheid op de aansluitingstreffer maar zijn schotje kon Annell niet verontrusten. KVM bleef wel de bovenhand houden in het spel en in de 22ste minuut hadden ze al een 3de doelpunt te pakken. De Hombekenaars kregen een vrije trap niet weg uit hun strafschopgebied, Joseph Amuzu was opportunistischer dan de rest en tikte ook zijn goaltje binnen. 2 minuten later lag de wedstrijd al in een definitieve plooi. Bilal Bafdili zette goed druk op de doelman van de bezoekers, deze kon de bal niet naar voor trappen en de Mechelse kapitein profiteerde om de 4-0 te netten, tevens het 7de doelpunt voor de spits en topscorer van het toernooi. KV blijft het beste van zichzelf geven en in minuut 28 verstuurt Baert 1 van zijn lange ballen over de verdediging van Hombeek. El Gharbi krijgt de bal perfect aan en ziet doelman Ghys te ver uit zijn doel staan, de flankaanvaller neemt de bal meteen op de slof en met een boog gaat de bal over de goalie om uiteindelijk op de bovenkant van de lat te eindigen. 4 minuten later is El Gharbi weer gevaarlijk, dit maal komt hij vanop links tot aan de 1ste paal gedribbeld waar hij uit een onmogelijke hoek nog probeert om de bal in doel te krijgen, de bal gaat maar net over. Weer 3 minuten later krijgt de thuisploeg een vrije trap centraal voor het doel vanop een 20-tal meter. Bafdili zet zich achter de bal en trapt hem mooi over de muur richting winkelhaak, Dieter Ghys liet zien ook over kwaliteiten te beschikken en ranselde de bal nog over zijn doel met een knappe zweefsprong. De daaropvolgende corner zorgde weer voor gevaar, het was Agyapong die de afvallende bal centraal kreeg maar zijn schot ging net naast de rechterpaal. KV drukte de bezoekers nu helemaal tegen het eigen doel en in de 37ste minuut snelde linksback Esteban Achak op zijn flank iedereen voorbij, hij haalde de achterlijn en leverde een mooie voorzet af maar El Gharbi zijn been was 1 centimeter te kort om er 5-0 van te maken. Wanneer je zo hoog speelt weet je dat er altijd een kans bestaat op een gevaarlijke aanval van de tegenpartij. Dit was het geval in minuut 40. Quinten Himpe buitte zo met een snelle uitbraak de gegeven ruimte uit en trapte de bal binnen in de korte hoek van Annell. Een eerredder van Hombeek of een teken van hoop voor de bezoekers? 1 minuut voor tijd waren de bezoekers nog eens gevaarlijk, een vrije trap werd gedevieerd maar Annell toonde zich secuur en 4-1 was de ruststand.

KV Mechelen besloot tijdens de pauze duidelijk dat men deze sprankel van hoop bij de bezoekers snel de kop wou indrukken want meteen na de aftrap snelde rechtsback Jaro Dewinter naar voor, zijn voorzet bereikte de ingevallen Özdemir maar de aanvaller tikte van dichtbij over het doel van Ghys. 5 minuten later scoorde Malinwa dan toch zijn 5de. Een hoge bal werd onder druk van Soelle Soelle gelost door de Hombeekse doelman, “Vinnie” was er als de kippen bij om de vrije bal in doel te tikken, Zennester claimde nog een fout maar dit haalde niets uit. 2 minuten later had KV dan weer reden tot klagen wanneer een duidelijke fout op Özdemir in de 16 onbestraft bleef. In minuut 58 lieten ook de bezoekers nog eens van zich horen met een goed uitgespeelde aanval maar uiteindelijk stond de Mechelse doelman Annell goed opgesteld. 1 minuut later werd de laatste hoop van Hombeek dan toch de kop in gedrukt. Het was Seppe Kerremans die aangespeeld werd in de kleine backlijn door Soelle Soelle en in 2 tijden de bal voorbij de bezoekende doelman kreeg, 6-1. KV besloot het gaspedaal te lossen en Zennester had de moed niet meer om nog veel weerwerk te bieden. Het was dan ook wachten tot de 76ste minuut alvorens er weer een gevaarlijk actie te zien was. Een voorzet vanop rechts van Dewinter werd hard op de paal gekopt door Özdemir, de terugbotsende bal belandde in de voeten van onze Chinese invaller “Vinnie” die zo makkelijk zijn 2de van de avond en dus de 7-1 kon netten. In minuut 82 kon Yeboah nog een voorzet versturen naar de formidabel ingevallen Junhui Lu maar diens volley was pal op Ghys gericht. 7-1 bleef de eindstand en KV Mechelen won zo met overtuigend gemak de Beker van Mechelen. Aangezien het ook de 3de keer in 5 jaar tijd was dat dit lukte mag Malinwa ook de wisselbeker houden. Op de erelijst volgen ze Leest United op.

WEDSTRIJDINFO

KV Mechelen: 1. Annell O. (GK), 2. Dewinter J., 3. Van Den Branden T., 4. Baert L., 25. Achak E., 6. Van Campenhout M., 7. El Gharbi I., 17. Makanza Mbeleba N., 9. Bafdili B. (C), 10. Amuzu J., 11. Agyapong O. (12. Van Hof J. (GK), 14. Özdemir H., 15. Kerremans S., 16. Lu J., 18. Yeboah E., 19. Soelle Soelle F.)

Zennester Hombeek: 1. Ghys D. (C) (GK), 2. Teughels R., 6. Nuyts E., 9. Scheers J., 7. Massart M., 13. Himpe Q., 16. Van Den Broeck B., 17. Van Den Broeck K., 25. Putteman T., 26. Devrieze P., 29. De Maeyer A. (1. Verbergt S. (GK), 5. De Wolf W., 15. Mechqoua W., , 22. De Maeyer J., 28. Daelemans J.)

Doelpunten: 9′ El Gharbi I. 1-0, 12′ Agyapong O. 2-0, 22′ Amuzu J. 3-0, 24′ Bafdili B. 4-0, 40′ Himpe Q. 4-1, 51′ Lu J. 5-1, 59′ Kerremans S. 6-1, 76′ Lu J. 7-1

Kaarten: KV Mechelen: 64′ Achak E. (G) – Zennester Hombeek: –