Terug 31 juli 2021

BELOFTEN KV MECHELEN VERLIEZEN IN NEDERLAND TEGEN ZUSTERCLUB HELMOND SPORT

WEDSTRIJDVERSLAG VRIENDSCHAPPELIJKE WEDSTRIJD

Voorafgaand aan deze door enkele honderden toeschouwers bezochte oefenpartij, werd de selectie van Helmond Sport, met enkele huurspelers van KV, voorgesteld aan het publiek. Uiteraard stonden er gedurende deze galawedstrijd enkele bekende namen tussen de lijnen bij Helmond Sport. De club uit Nederland waar KV een samenwerking mee heeft kreeg in de eerste helft een aantal kansen, maar was weinig gelukkig in de afwerking. Senne Carleer, die onlangs zijn eerste profcontract heeft getekend, stond paraat. De enige treffer voor de rust kwam op naam van Gaétan Bosiers, hij kreeg een werkelijk niet te missen kans na een prima voorzet. Linksbuiten Jules Houttequiet kreeg niet veel later een opgelegde kans en kreeg de hoek voor het uitzoeken. De huurling van KV Mechelen schoot echter de bal tegen de enige veldspeler op de doellijn aan. Voormalig huurling van KV Mechelen Arno Van Keilegom miste de laatste opgelegde kans voor de rust om de voorsprong te vergroten.

De tweede helft was nog maar een minuut oud toen de tweede treffer dan toch viel. Vijf minuten later wisten onze jeugdige gasten bij hun eerste doelkans de marge weer te reduceren. Linksbuiten Malik Wanya Belco-Cisse liet de doelman van Helmond geen verweer. Dit leuke begin van de tweede helft, waarin onze huurling Maxime De Bie bij Helmond was verhuisd van het centrum van de verdediging naar het middenveld, kreeg echter geen vervolg. Integendeel, het tempo verdween volledig uit de wedstrijd. Een derde en laatste treffer werd uiteindelijk gescoord door Helmond.

Via deze weg willen wij onze partnerclub Helmond Sport bedanken voor de hartelijke ontvangst.

WEDSTRIJDINFO

Opstelling KV Mechelen: Carleer, Chardey [tester] (70′ Rottiers), Paeshuyse, Bohets (75′ Hansen), Portner (70′ De Graeve), Asare (62′ Ngal’ayel), Robberechts (62′ Hadj M’Hend), Daouda (75′ Mitsindo), Stanic, Ceulemans (62′ Servranckx), Wanya Belco-Cisse (75′ Masala)
Bleef op de bank: Arfaoui.

Opstelling Helmond Sport: Havekotte, Reith (74′ Breugelmans), De Bie, van der Meer, van der Sluijs, Van Landschoot (74′ Vereijken), Bosiers (74’Jessy Hendrikx), Lion (46′ Fosu-Mensah), Van Keilegom (74′ Dylan Seys), Goselink (74′ Thomassen), Houttequiet (65′ Lont).
Bleven op de bank: Mantel, Azmi.

Doelpunten: 1-0, 2-0, 2-1, 3-1.

Foto’s: Kevin Senders (Helmond Sport)