Terug 23 maart 2021

K.SK. HEIST EN YR KV MECHELEN ACADEMIE GAAN SAMENWERKEN ROND PROVINCIALE ZUIL

K.SK. Heist en YR KV Mechelen academie gaan nog intensiever met elkaar samenwerken. Deze twee sterke partners in het YR KV Mechelen HANDS verhaal hebben besloten om samen de provinciale zuil van YR KV Mechelen vorm te geven.

De provinciale zuil van YR KV Mechelen zal volgend seizoen op de velden van K.SK. Heist georganiseerd worden. Weldra zullen K.SK. Heist en YR KV Mechelen voor de huidige spelers van de provinciale zuil een verkennende trainingsavond organiseren op K.SK. Heist. Het doel is om van de teams een mooie mix te maken van K.SK. Heist en YR KV Mechelen spelers.

Beide clubs gaan het engagement aan om de provinciale zuil verder uit te bouwen tot een volwaardig en sterk onderdeel van hun opleiding. Enerzijds kunnen we het gebrek aan een provinciale opleiding in Heist-op-den-Berg zo opvangen. Anderzijds biedt het kansen aan de spelers van YR KV Mechelen om ook uitzicht te hebben op interprovinciaal niveau bij K.SK. Heist. De spelers van U17P zullen ook ook nog verder kunnen groeien in dit project aangezien we ook U19P en U21P zullen organiseren.

Door deze samenwerking binnen het HANDS project kunnen we alle opleidingsniveaus, van gewestelijk over provinciaal, interprovinciaal en elite, bundelen tot één geheel. Beide clubs zullen gedurende het seizoen deze provinciale zuil met de nodige zorg begeleiden en opvolgen.

Aangezien K.SK. Heist U8P en U9P reeds zelf organiseert, zullen we binnen onze Mechelse HANDS clubs een partner zoeken voor deze leeftijden. In deze twee teams zullen volgend seizoen geen spelers van YR KV Mechelen functioneren. Het geeft echter kansen aan andere Mechelse kinderen om een niveau hoger te spelen dan het gewestelijk niveau.

Naast dit project gaan we ook een samenwerking aan met KSV Bornem. Dit seizoen hebben onze U12 reeds in de IP reeks van Bornem gespeeld. Volgend seizoen zullen we dit verder uitbouwen en gaan de spelers van U10, U11 en U13 IP spelen. We willen zo de stap naar onze elite-afdeling verkleinen en deze jongens alle kansen geven om alsnog door te stromen naar de elite zuil. Deze drie teams zullen dan ook trainen en wedstrijden spelen op de jeugdvelden van YR KV Mechelen. Zo kunnen we samen groeien naar een sterk project waar elk kind op zijn niveau kan spelen.