Terug 12 november 2020

BELOFTEN KV MECHELEN – BELOFTEN STANDARD: WEDSTRIJD ACHTER GESLOTEN DEUREN EINDIGT IN NEDERLAAG

WEDSTRIJDVERSLAG

De wedstrijd tegen Standard werd jammer genoeg gespeeld achter gesloten deuren vanwege de aangekondigde covid-19 maatregelen. Beide ploegen speelden een degelijke eerste helft met kansen aan beide zijden van het veld. Het was echter Standard dat met een voorsprong de rust in kon gaan. De tweede helft kwamen onze beloften goed uit de kleedkamer. Twee goede kansen werden genoteerd, waaronder het schot van Paeshuyse dat voorlangs ging. Standard reageerde met een schot vanuit de tweede lijn dat op de paal belandde. De 0-2 werd een feit halverwege de tweede helft. Na een handsbal van Masala op een corner van Standard werd er een penalty gefloten. Deze werd door de Standard speler feilloos omgezet. KV Mechelen gaf zich niet zomaar gewonnen en kreeg over het algemeen meer kansen dan de jongens uit Luik. Toch hebben ze ook veel kansen weggegeven. De laatste 30 minuten werd er vooral om het middenveld gebikkeld. Op het einde van de wedstrijd kreeg Boudry nog een vrije kopkans. Deze ging ongelukkig naast het doel. Het slotoffensief kwam van Standard met een vrije trap op de lat. Eindstand: 0-2.

Hopelijk kunnen onze jongens eindelijk eens punten pakken in de komende wedstrijden. Zoals het Malinwa DNA het voorschrijft is er wel degelijk passie en strijd aanwezig in deze groep. De kansen afmaken is echter een probleem dat zich al enkele weken voordoet. Blijven werken en de punten zullen volgen.

WEDSTRIJDINFO

Opstelling KV Mechelen: Mergeay, Breugelmans, De Graeve, Davis, Boudry, Reka, Paeshuyse (76 Servranckx), Van Keilegom (65′ Hadj), Kotsopoulos, Houttequiet, Masala.
Bleven op de bank: Lion, Quadflieg.

Opstelling Standard: Fortin, Siquet (73′ Ngoy), Al-Dakhil, Pavlovic (46′ Mabani), Ntelo Mbala, Carcela Gonzalez J., Dumont (84′ El Abbassi), Mayanga, Giunta, Delferrière (89′ Vankerkhoven), Landu.
Bleven op de bank: Gofroid, Behti, Camara.

Doelpunten: 0-1, 0-2.

Gele kaarten: Breugelmans (66′), Landu (90′).

Rode kaarten: /