Terug 13 oktober 2020

CODE ORANJE VANAF 14 OKTOBER 2020 – WAT VERANDERT ER CONCREET?

Gisterennamiddag werd door minister Ben Weyts beslist om vanaf woensdag 14 oktober 2020 code oranje te laten ingaan voor de sportwereld. In uitvoering van de nieuwe maatregelen zijn de kleedkamers vanaf woensdag 14 oktober gesloten. Gelieve hiermee rekening te houden. De kantine blijft voorlopig open en er gelden de regels van de horeca. Tafels van maximum 4 personen en sluiting om 23u.

Hieronder vindt u een overzicht van de maatregelen die momenteel gelden op onze academie:

 • Alle voetbalactiviteiten met contact zijn mogelijk voor spelers t.e.m. U12. Spelers van U12+ doen alleen maar
  oefeningen waarbij het fysiek contact tot een minimum van tijd beperkt wordt. Alle oefenstof wordt hieraan
  aangepast.
 • Het doorschuiven van spelers naar een ander team is niet toegelaten.
 • Activiteiten binnen het HANDS-project zijn niet toegelaten.
 • De kleedkamers kunnen alleen gebruikt worden om de sporttas achter te laten. Spelers komen samen buiten, behouden de nodige afstand en kunnen onder begeleiding hun sporttas in de kleedkamer zetten.
 • Douchen is niet mogelijk.
 • De kantine is open volgens de regels van de horeca: max 4 personen per tafel – tafels mogen niet verplaatst worden – sluiting om 23u.
 • Publiek kan de wedstrijden bekijken langs het veld mits registratie (manueel of via de ZeroQ app), het dragen van een mondmasker en verplichte social distancing. Een maximum van 400 personen is toegestaan op onze academie.
 • Ouders kunnen tijdens de trainingen in de kantine of op de terassen zitten mits registratie, het dragen van een mondmasker en verplichte social distancing.
 • Trainers en spelers U12+ dragen verplicht een mondmasker tot ze het veld betreden.
 • Trainers dragen hun mondmasker gedurende de volledige training.
 • Maak alle verplaatsingen van en naar de club binnen de eigen sociale bubbel.
 • Iedereen moet verplicht zijn/haar handen ontsmetten bij het betreden van de academie. Doe dit regelmatig opnieuw. De gouden regel is ‘beter een keer teveel dan te weinig’. Iedereen ontsmet zijn/haar handen voor en na de training.
 • Er mogen zich maximum 2 personen in de toiletruimte begeven. Ontsmet de toiletbril met alcohol spray alvorens op bril te gaan zitten. Was uw handen na gebruik toilet. Gebruik steeds gel of alcohol spray om handen te ontsmetten. Gebruik steeds wegwerpdoekjes voor de handen te drogen en werp die onmiddellijk in de vuilbak.
 • Er zijn geen testspelers toegelaten, met uitzondering voor het beloften elftal. De testspelers voor de beloften zijn toegelaten mits het voorleggen van een negatieve covid-19 test, afgenomen door een erkend Belgisch labo. Deze covid-test dient afgenomen te worden binnen de 72u voor aanvang van de testtraining.

Een volledig overzicht van de concrete scenario’s, uitgewerkt op basis van vier kleurcodes die de mate van dreiging van de epidemie weergeven, vindt u hier.

Als iedereen de regels stipt respecteert, zorgen we er samen voor dat trainingen en wedstrijden kunnen blijven doorgaan. We rekenen op ieders medewerking!

 

Namens het jeugdbestuur
YR KV Mechelen Jeugdacademie