Terug 6 oktober 2020

KV MECHELEN – KAS EUPEN: BELOFTEN VERLIEZEN MET KLEINSTE VERSCHIL

WEDSTRIJDVERSLAG

Na een teleurstellende laatste plaats in het klassement stonden onze beloften voor een belangrijke opgave tegen een tegenstander in vorm. Scouting leerde ons dat de panda’s helemaal niet over een slechte ploeg beschikken. Bij KV Mechelen stond een vertrouwd elftal tussen de lijnen. Enkel Boni en Van den Eynden waren geschorst.

De eerste helft ging gelijk op en beide ploegen wisten geen aanspraak te maken op de voorsprong. De tweede helft daarentegen werd er uit een ander vaatje getapt. De wedstrijd barstte open nadat Eupen de voorsprong nam. 1-0 op een schot uit de tweede lijn, laag over de grond, waar Bouzian net niet bij kon. KV Mechelen kwam meteen met een reactie na een mooie voorzet vanop rechts, strak en laag over de grond. Dailly kon binnenschuiven aan de tweede paal, 1-1. Hierop volgde opnieuw een reactie van de panda’s. Een voorzet belande tussen de KV-verdedigers op het hoofd van de tegenstander, die kon binnenkoppen, 1-2. Wat later moest Lion aan de noodrem trekken in het strafschopgebied na een fout op een doorgebroken aanvaller van Eupen. Bouzian koos de juiste hoek en duwde met een uitstekende parade de bal in hoekschop. Onze jongens konden hieruit vertrouwen putten en zagen hun kans schoon op de aansluitingstreffer. Een doorgebroken Dailly kreeg een uitstekende kans voor zijn tweede treffer van de avond, maar de doelwachter van Eupen kon het verschrikkelijk hard schot nog net in corner duwen. Ten slotte kreeg een opgerukte Boudry nog een uitstekende kopkans, maar de bal ging net voorlangs aan de tweede paal.

“Al bij al een degelijke partij van onze jongens. Alleen jammer van het resultaat.” Besloot Jeugdvoorzitter Dirk Beullens na de wedstrijd.

WEDSTRIJDINFO

Opstelling KV Mechelen: Bouzian, Breugelmans (55′ Paeshuyse), Davis, Dassy (70′ Van Keilegom), Boudry, Lion, Dailly, Reka (60′ Hadj M’Hend), Quadflieg, Symons, Houttequiet (70′ Kotsopoulos)
Bleven op de bank: Mergeay, Arbai.

Opstelling KAS Eupen: Roufosse, Roex (54′ Djongambo Dihumba), Mollers, Özer (70′ Valadas), Keita, Magnée, Libert, Pe Akono (64′ Keita), Guluk (86′ Turco), Sternon, Miceli
Bleven op de bank: Renner, Zimmer.

Doelpunten: 1-0, 1-1 Dailly, 1-2

Gele kaarten: Keita (11′), Symons (28′), Houttequiet (37′), Breugelmans (44′), Özer (52′), Lion (82′), Boudry (90′)

Rode kaarten: /

© Foto’s: Sasha Quadflieg