Terug 24 september 2020

BELOFTEN KV MECHELEN 1-3 BELOFTEN AA GENT: BUFFALO’S BEZORGEN ONS EEN EERSTE THUISNEDERLAAG

WEDSTRIJDVERSLAG

Ideale wedstrijdomstandigheden op een mooie zomeravond. Veel supporters en scouts langs de kant. We waren klaar om een maximum van 400 toeschouwers te ontvangen op onze academie. Na een nederlaag op Waasland-Beveren moest de knop worden omgedraaid.

Onze Beloften begonnen sterk aan de wedstrijd en kregen de eerste 20 minuten een aantal uitstekende kansen. Na goed samenspel kwam de bal uiteindelijk bij Breugelmans, die na een uitstekende dribbel de bal van buiten het strafschopgebied mooi in de verste hoek wist te krullen. De 1-0 stond op het bord en was zeker niet gestolen. Al snel volgde een tegenoffensief van de Gentenaars. Het werd het 1-1 via een bal die over Bouzian werd gestift. De score stond weer in evenwicht en beide ploegen konden gaan rusten.

Opschudding bij de start van de tweede helft. Boni haalde de doorgebroken Gentse aanvaller neer in het strafschopgebied. Penalty voor de Buffalo’s. Boni kreeg overigens rood onder de neus geduwd en mocht vervroegd douchen. Gent zette de strafschop feilloos om en Bouzian werd de verkeerde kant uitgestuurd. Het werd 1-2 voor de bezoekers. De Beloften van Malinwa speelden nadien in de organisatie en probeerden af en toe nog tegen te prikken op de counter. Jammer genoeg zonder resultaat, want het was Gent die de doodsteek uitdeelde. 1-3, meteen ook de eindstand van de wedstrijd. “We moeten de eerste 20 minuten zeker onthouden en proberen mee te nemen naar de volgende wedstrijd. Jammer dat deze wedstrijd beslist wordt door enkele individuele fouten.” Aldus T1 Steve Van Tongelen.

WEDSTRIJDINFO

Opstelling KV Mechelen: Bouzian, Davis, Boni, Dassy, Boudry, Van den Eynden, Breugelmans (Lion), Coveliers, Mayanga (60′ X. Van Keilegom), Symons (64′ Houttequiet), Dailly (64′ Kotsopoulos).
Bleven op de bank: Mergeay, Paeshuyse

Opstelling AA Gent: Jochmans, Bahi, Van Daele, Parmentier, George, Samoise, Diedhiou (76′ Da Fonseca Souza), Idumbo (54′ Dolet), Cavelier, Boufath (74′ Mahour), Cissé.
Bleven op de bank: Vankeirsbulck, De Schepper, Itangishaka

Doelpunten: 1-0 Breugelmans, 1-1, 1-2, 1-3

Gele kaarten: Boni (36′), Da Fonseca Souza (86′)

Rode kaarten: Boni (48′)

FOTO’S

© Foto’s: Sascha Quadflieg