Terug 15 september 2020

BELOFTEN WAASLAND-BEVEREN – BELOFTEN KV MECHELEN: MET HET KLEINSTE VERSCHIL ONDERUIT IN HET WAASLAND

WEDSTRIJDVERSLAG

Na drie gelijke spelen op rij gingen onze Beloften op zoek naar een eerste zege in het Waasland. Een tegenstander die vooraf niet te onderschatten was, aangezien deze vorig seizoen kampioen speelde in de U21 GR2 reeks. Yannick Thoelen, onze goalie van het A-elftal, speelde eindelijk nog eens 90 minuten na een lange blessure.

Mechelen nam een vliegende start want nog voor de match goed en wel begonnen was, stond het al 0-1 na een splijtende actie over de linkerflank die mooi binnengewerkt werd door Laurens Symons, die bij de pinken was nadat een schot gelost werd door de Waaslandse keeper. Meteen ook het enige doelgevaar van onze kant in de eerste helft. Terwijl de Beloften van Waasland-Beveren nadien enkele goede kansen kregen, liep het aanvallend niet van een leien dakje bij onze jongens van Mechelen. Het was verwonderlijk dat we met 0-1 de rust in konden gaan.

In de tweede helft kwam Omar Mussa, ex-KV Mechelen, in de spits spelen bij de Waaslanders. We kregen meteen hetzelfde spelbeeld te zien van in de eerste helft. Beveren bleef dominant, speelde met druk vooruit en maakte goed gebruik van de ruimtes. De aansluitingstreffer kwam er uiteindelijk na een mooi doelpunt vanop 25m in de kruising. Getekend Denzel Jubitana, ook een ex-Malinwa speler. Beveren bleef nadien verder aandringen en onze Beloften kwamen maar niet in hun spel. Na een goede combinatie kwamen de Waaslanders op voorsprong na een overhoeks schot. Met een paar wissels en een verandering in de veldbezetting gingen we meer druk zetten en konden onze jongens toch nog een paar degelijke kansen bijeen voetballen. De Manenblussers trachtten nog enige aanvalsdrift aan de dag te leggen, maar waren niet meer bij machte een goed georganiseerde Beverse verdediging te slopen. Op dat moment in de wedstrijd was een gelijkmaker zeker niet onverdiend. Maar het mocht niet meer baten. “Een terecht resultaat na een zeer zwakke wedstrijd. We moeten de rug rechten en vooruit kijken naar de match tegen Gent.” Aldus Dennis Henderickx, Sportief Directeur van onze jeugdacademie.

WEDSTRIJDINFO

Opstelling KV Mechelen: Thoelen, Breugelmans, Boni, Voet, Dassy, Van den Eyden (75′ Davis), Mayanga (58′ Lion), Coveliers, Dailly (75′ Quadflieg), Symons, Boudry (63′ Arbai).
Bleven op de bank: Bouzian, Kotsopoulos

Opstelling Waasland-Beveren: Jacobs, Knollenburg, Van De Wiel, Pejcic (88′ Cranshoff), Jubitana, Van Camp, Reyners, Van Osselaer (83′ Ekakia), Trari, Nzumba, Sula (46′ Mussa).
Bleven op de bank: Beniest, Van Goethem, Chincharauli, Okumu

Doelpunten: 0-1 Symons, 1-1 Jubitana, 2-1 Trari

Gele kaarten: Sula (6′), Knollenburg (77′), Voet (83′), Dassy (92′)

Rode kaarten: /

FOTO’S

© Foto’s: Sasha Quadflieg