Terug 1 september 2020

BELOFTEN OHL – BELOFTEN KV MECHELEN: DERDE GELIJKSPEL OP RIJ NA EEN GESLOTEN PARTIJ IN DE SLAG OM DE DIJLE

WEDSTRIJDVERSLAG

Onze Mechelse Beloften mochten voor hun derde competitieduel op de bus stappen richting de bossen van Oud-Heverlee. Voor de Beloften van OHL de eerste wedstrijd van belang op eigen bodem. Zowel de ouders van onze spelers als de supporters mochten thuis blijven gezien de extra genomen corona maatregelen.

“We hebben het de voorbije seizoenen nooit makkelijk gehad op OHL. Telkens komen ze aan de aftrap als een goed georganiseerd blok. Aan ons om dit blok te ontwrichten.” Sprak Steve Van Tongelen, T1 van onze Beloften, voorafgaand de wedstrijd. De slag om de Dijle kon beginnen.

“Beide ploegen begonnen zenuwachtig aan de partij. Al snel werd duidelijk dat dit een bikkelwedstrijd zou worden met veel duels. OHL speelde met heel veel pressing en was vrij potig bij momenten. Dit werd op dezelfde manier beantwoord door onze jongens. En toch vond ik ons de iets betere voetballende ploeg.” Sprak Dennis Henderickx, Sportief Directeur van onze Academie. “OHL schakelde snel om, dat was hun ding. Ver terugzakken, proberen om goed te pressen en daarna een snelle omschakeling in de ruimtes zoeken. Dit zag ik ook de voorbije week bij hun jeugdploegen. Uiteindelijk zijn we hier verdedigend goed mee omgesprongen en hebben we heel weinig kansen weggegeven. OHL was vooral gevaarlijk op de stilstaande fases, omdat ze toch wel wat lengte hebben. Naarmate de wedstrijd vorderde kregen onze Beloften van KV enkele uitgespeelde kansen, maar hier werd uiteindelijk niets mee gedaan. Al bij al een zeer gesloten wedstrijd. We kunnen leven met dit gelijkspel, alhoewel ik denk dat als we het iets slimmer uitspelen, we de wedstrijd naar ons hadden kunnen toetrekken.”

WEDSTRIJDINFO

Opstelling KV Mechelen: Bouzian, Breugelmans (82′ Boudry), Boni, Davis, Dassy, Van den Eynden, Dailly (78′ Mayanga), Lion, Quadflieg (78′ Van Keilegom), Coveliers, Symons.
Bleven op de bank: Hadj, Kotsopoulos, Mergeay

Opstelling OHL: Bayo, Schingtienne, Ngoy, Ulvan, Jochmans (76′ Nsingi), Acquah, Toure (60′ Vanhaeren), Taildeman, Juste, Tahara, Keita.
Bleven op de bank: Collette, Stanic, De Schrevel, Smet, Saeys

Doelpunten: /

Gele kaarten: Van den Eynden (22′), Coveliers (52′)

Rode kaarten: /

FOTO’S

© Foto’s: Sascha Quadflieg