Terug 25 augustus 2020

BELOFTEN KV MECHELEN – BELOFTEN RSC ANDERLECHT: EEN VERDIEND GELIJKSPEL? OF EERDER TWEE VERLOREN PUNTEN?

WEDSTRIJDVERSLAG

Na een mooi gelijkspel op Standard was het meteen uitkijken naar de volgende topper voor onze Mechelse Beloften. Niemand minder dan RSC Anderlecht kwam op bezoek. Jammer genoeg konden we niet iedereen toelaten op onze jeugdacademie voor deze beladen wedstrijd. Onze medewerkers hadden er dan ook alles aan gedaan om de door de Pro League opgelegde covid-19 maatregelen goed op te volgen. Onze bestuursleden waren present en klaar voor de aftrap.

Het was uitkijken naar het wedstrijdblad. KV Mechelen kleurde overigens erg paars en wit. Niklo Dailly, Gaitano Bellante en Jules Houttequiet ruilde deze zomer Anderlecht voor Mechelen. Lars Coveliers, Leotrim Reka en Alan Mayanga deden dat eerder al.

“Over het algemeen was het een gesloten wedstrijd met weinig doelkansen, maar met veel inzet.” Zo begint T1 Steve Van Tongelen. “Er stonden twee ploegen tegenover elkaar die probeerde te voetballen. Met de weinige kansen werd slordig om gesprongen. Een paar keer werd er langs beide kanten onnodig balverlies geleden, maar geen van beide ploegen maakte hiervan gebruik. Toch kwamen we op voorsprong in de tweede helft via Laurens Symons. Zeker niet onverdiend. Uiteindelijk kreeg Anderlecht in het slot iets te veel ruimte om te schieten op doel, met een late gelijkmaker tot gevolg. Extra zuur, want ik kan de jongens qua inzet niets verwijten.” Aldus Van Tongelen.

“KV Mechelen zat op het moment van de 1-0 gewoon beter in de wedstrijd. Jammer genoeg werd het nog 1-1 na een aantal individuele foutjes. We moeten dit zien als een leerproces.” Weet Sportief Directeur van onze academie, Dennis Henderickx.

WEDSTRIJDINFO

Opstelling KV Mechelen: Bouzian, Breugelmans, Boni, Davis, Dassy, Van den Eynden, Dailly, Coveliers, Kotsopoulos (69′ Mayanga), Symons, Boudry (82′ Houttequiet).
Bleven op de bank: Bellante, Lon, Reka, Van Keilegom, Quadflieg

Opstelling RSC Anderlecht: Vanhoutte, Mehssatou, Lissens, Engwanda, Masscho (79′ Daskevic), Leoni, De Wilde, Arnstadt (85′ Timassi), Stroeykens, Guindo (67′ Kaluluka), Agyei (68′ Michez).
Bleven op de bank: Van Attenhoven, Ferrara, Sadiki

Doelpunten: 1-0 Symons (60′), 1-1 Daskevics (85′)

Gele kaarten: Symons (27′), Arnstad (39′), Van den Eynden (70′), Davis (72′), Stroeykens (88′)

Rode kaarten: /

FOTO’S

© Foto’s: Sascha Quadflieg