Terug 18 augustus 2020

BELOFTEN STANDARD – BELOFTEN KV MECHELEN: GEEN WINNAAR NA EEN FEL BEVOCHTEN WEDSTRIJD

 

WEDSTRIJDVERSLAG

Na een woelige week met weinig training, geen wedstrijdritme en veel covid-19 testen zakten we met een onzeker hart af naar de vurige stede Luik. Als klap op de vuurpijl zagen we Zinho Vanheusden op het wedstrijdblad verschijnen. Geen nood, want onze jongens gingen er vanaf minuut één stevig tegenaan. Jelle Coen, die normaal hoofdcoach is bij de U18 Elite, nam voor deze wedstrijd de rol over van Steve Van Tongelen als T1 van onze Beloften.

“De organisatie stond pal en we zetten goede druk vooruit. Dit resulteerde in balrecuperatie op de helft van de tegenstander. Toch was de beste kans in de eerste helft voor de ervaren Vanheusden, die zijn kopbalkans niet in doel zag gaan na een corner. Bouzian wist met een uitstekende reflex redding te brengen. Over het algemeen was het een gesloten, maar toch spannende wedstrijd. Lion controleerde op het middenveld, Davies liet zien dat hij over een goede détente beschikt en Breugelmans bracht snelheid met enkele overlaps. In de omschakeling kregen we zelfs nog de kans om het laken naar ons toe te trekken, maar de Luikse keeper kon de bal van Symons pareren. Al bij al kunnen we spreken van een sterke collectieve prestatie.” zegt Jelle Coen. “Een oververdiend punt en hopelijk de start van veel leuke dingen dit seizoen.” Aldus Dennis Henderickx, Sportief Directeur van onze jeugdacademie.

WEDSTRIJDINFO

Opstelling KV Mechelen: Bouzian, Breugelmans, Boni (84′ Paeshuyse), Davis, Dassy, Lion, Dailly (75′ Houttequiet), Reka (68′ Van Keilegom X.), Quadflieg (79′ Servranckx), Symons, Boudry.

Opstelling Standard: Fortin, Siquet, Vanheusden, Altikulac (17′ Vankerkhoven), Mayanga, Dumont, Calut, Guinta (72′ El Abbassi), Landu, Ntelo (79′ Mmaee A), Balikwisha.

Doelpunten: /

Gele kaarten: Quadflieg (20′), Vanheusden (42′), Siquet (60′), Symons (73′)

Rode kaarten: /

FOTO’S

    
© Foto’s: Sascha Quadflieg