Terug 29 maart 2020

COVID-19 aankondiging KV Mechelen Jeugdacademie – G-Team & Dames

Zoals jullie in de (sociale) media ongetwijfeld hebben vernomen, heeft de corona crisiscel van KBVB, Voetbal Vlaanderen, ACFF en de Pro League op 27/03 besloten om alle jeugdcompetities voor 2019-2020 definitief stop te zetten (zie ook https://www.voetbalvlaanderen.be/nieuws/jeugd-en-amateurcompetities-voetbal-vlaanderen-definitief-stopgezet).
 
Dat impliceert dat er geen competitiewedstrijden meer zullen plaats vinden en houdt voor ons in dat onze Play-Off 1-kalender wordt geschrapt.
 

In hun communicatie geven ze eveneens aan dat de organisatie van vriendschappelijke wedstrijden en tornooien aangemoedigd zal worden, mocht de algemene gezondheidstoestand toch nog tijdig gunstig evolueren en uiteraard na beslissing van de Veiligheidsraad.

 

Als club en jeugdacademie sluiten wij ons hier uiteraard bij aan en houden wij ons strikt aan de voorgeschreven maatregelen.  Daarbij houden we ons ook aan de geldende voorschriften rond actief blijven sporten (zie ook https://www.sport.vlaanderen/corona-en-sportbeoefening-in-vlaanderen/).
 

Afsluiten willen we heel graag met heel erg fijn nieuws vanuit de academie. In het kader van de uitbouw van de infrastructuur van onze academie zijn we in volle voorbereiding van de aanleg van een 2de kunstgrasveld op onze jeugdacademie. Zoals jullie weten zijn er al langer plannen om op middellange termijn een gloednieuwe academie te bouwen, mét behoud van het complex aan de Liersesteenweg in functie van onze U18, U21 en A-kern. Deze stap om een nieuw kunstgrasveld aan te leggen kadert volledig in het uitrollen van deze plannen.

 

De doelstelling is om tegen de start van het komende seizoen het B-veld om te vormen naar een kunstgrasveld. Momenteel zitten we in een voorbereidingsfase, maar we houden jullie met veel plezier op de hoogte van de verdere vorderingen.
 
Namens het jeugdbestuur,