Terug 2 maart 2020

KVM – ANDERLECHT 1 – 4 17/02/2020

Anderlecht begon direct met veel voorwaartse druk maar de eerste kans was wel voor ons.

Mayanga zijn doelpoging miste echter de juiste richting.

Het eerste gevaar van de bezoekers kwam er door het te laat anticiperen in onze laatste lijn maar de doelpoging miste alle precisie.

Snel daarna dreigden ze van op de kant maar de flankvoorzet werd over het doel geschoten.

Iets later moest Valkenaers de meubelen redden om de nul op het bord te houden maar uiteindelijk opende ze de score na een mistasten in onze laatste lijn.

Vanzeir dreigde tegen maar zijn schot was veel te centraal gericht en zij miste weer nauwkeurigheid bij een volgende doelpoging.

Breugelmans tikte een hoekschop aan de tweede paal naast maar we kwamen toch langszij nadat Symons met een steekbal Mayanga afzonderde voor de doelman en deze liet hem kansloos.
Toch lieten we ons net voor de rust te gemakkelijk oprollen zodat we met een achterstand de rust in trokken.

Na de rust moest Valkenaers een kopbalpoging uit de lucht plukken en daarna een zwak schot.

Net voor het uur stuurde Vanzier de infiltrerende Zeroual in het straatje.

Deze omspeelde de doelman en werd foutief gestuit.

Bosiers zijn strafschop werd echter gepakt door de bezoekende doelman.

Valkenaers moest nog eens aan de bak maar we zaten nog steeds in de wedstrijd.

Anderlecht counterde eens perfect alleen de afwerking ontbrak maar enkele minuten later scoorde ze een derde treffer na zwak verdedigen van ons.

Onze snelle aansluitingstreffer stranden op de paal toen een voorzet van Zeroual afweek en Bosiers het vervolg niet bekroonde met een doelpunt.

Daarna was het terug aan Anderlecht maar het eerste schot miste de juiste richting, het tweede was veel te centraal gericht maar toen we ook nog eens een infiltrerende speler lieten lopen was het wel raak.

We kunnen na 90’ concluderen dat Anderlecht de bovenhand had en het meeste kansen afdwong maar dat wij de kantelmomenten in de wedstrijd niet benut hebben.

Doelpunten: 17’ 0-1, 30’ 1-1 Mayanga, 41’ 1-2, 68’ 1-3, 82 1-4

Opstelling: Valkenaers, Breugelmans, Bateau, Dassy (62’ Van Den Eynden), Boudry, Coveliers, Zeroual, Bosiers (76’ Hadj M’Hend), Vanzeir (76’ Kotsopoulos), Symons en Mayanga (55’ Van Keilegom)