Terug 11 juni 2019

KVM jeugd opnieuw bij de top 12 van België

Goed nieuws vanop onze jeugdacademie: onze U11 tot U19-ploegen komen volgend seizoen opnieuw uit in de topreeks. KVM doorstond de stevige algemene evaluatie en mag zich zo voor het vierde jaar op rij gaan meten met de top 12 in België.

De kampioenschappen bij het jeugdvoetbal worden verdeeld in twee poules van twaalf. Malinwa zat in de hoogste poule, reeks A.

De onderverdeling gebeurt door de KBVB op basis van een stevige evaluatie van prestaties en extrasportieve criteria zoals het aantal gediplomeerde trainers, medische en mentale begeleiding, samenwerkingsverbanden met andere clubs, infrastructuur…

BIJ DE BESTE 8 JEUGDACADEMIES VAN BELGIË

Kortom, om te kunnen voetballen in de hoogste jeugdreeksen dien je als club te voldoen aan heel wat voorwaarden. “Vorig seizoen haalden we 76%, dit jaar kregen we een 79 op 100. Een score waarmee zeker tot de beste acht in België behoren”, zo zegt Academy Director Dennis Henderickx.

Door dit resultaat zullen de beloften volgend seizoen al zeker tegen alle topclubs spelen.

AMBITIE

Reden te meer om tevreden te zijn, zo lijkt ons. “We zijn hier trots op, al is ons werk allesbehalve af. Voor volgend seizoen leggen we de lat weer iets hoger. Zo willen we onder meer onze infrastructuur verbeteren en de begeleiding en omkadering uitbreiden.” Op dit moment vernieuwd KVM op de huidige jeugdacademie zo de kleedkamers.

Henderickx: “KV moet het toonbeeld worden van een professionele jeugdopleiding die garant staat om jonge Belgen kansen te geven in het profvoetbal in België.”