Missie en visie

Het is de missie van de jeugdacademie van KV Mechelen om voetbalwedstrijden van hoog niveau te organiseren en zoveel mogelijk spelers van de eigen jeugd te laten doorgroeien naar het eerste elftal. Om dit mogelijk te maken hanteren we naast een professionele structuur de volgende principes:

 • Individuele opleiding op maat van elke speler
 • Sociale begeleiding voor elke speler
 • Uitgebreide samenwerking met schoenen en topsport onderwijs
 • Integratie van software om professioneel te werken
 • Ons voetballeerplan voortdurend evalueren en aanpassen

Het is onze visie om dit te bewerkstelligen door het niveau van onze technische staf te verbeteren, onze accommodatie verder te professionaliseren en op regionaal niveau samen te werken met scholen en andere sportclubs.

Onze opleiding

Trainingen worden in alle leeftijdscategorieën opgebouwd conform de KBVB-opleidingsvisie, waarin een gepaste mix van tussen- en wedstrijdvormen centraal staan in functie van een maximale transfer van trainingsthema’s naar wedstrijdsituaties. In elke training wordt erover gewaakt dat de kern voor minstens 50% van de tijd wordt besteed aan wedstrijdvormen.

Spelers moeten de vrijheid krijgen om wat ze hebben geleerd, uit te testen in de wedstrijdcontext. Onze coaching is er daarom steeds op gericht om spelers oplossingen te laten vinden zonder ze zelf vooraf op te leggen. De spelers moeten situaties leren herkennen en zelfstandig (de juiste) beslissingen leren nemen.

Meer dan sport

Het is belangrijk dat elk kind, ongeacht zijn/haar niveau, een breedvormige algemene lichamelijke ontwikkeling krijgt mét aandacht voor educatie op en naast het veld. Het leren samen spelen met anderen en omgaan met winst en verlies is op jonge leeftijd even belangrijk dan het sportieve.

We leren jongeren om voetbal te spelen op een positieve manier met de nodige fair-play en respect voor de scheidsrechter en de tegenstander.

Jeugdcomplex

Onze jeugdopleiding beschikt over volgende accommodaties:

De jeugdacademie YR KV Mechelen: 

 • 1 grasveld (terrein C) 
 • 2 kunstgrasvelden (terrein A en B) 
 • 1 trainersveld (ter grote van 2 grote voetbalvelden) 
 • 1 Krachthonk (ruimte in het AFAS-stadion)

Sportpark de Nekker: 

 • 4 grasvelden
 • 1 kunstgrasveld
 • Sporthal (woensdagnamiddag)

 

Intern reglement

Bij aanvang van het voetbalseizoen stellen we volgende documenten voor:

 • voor spelers een gedragscode die ze dienen te kennen
 • voor ouders een gedragscode als leidraad
 • Een privacy policy ter bescherming van persoonlijke gegevens en toelating tot publicatie van foto’s en beelden

Deze afspraken en regels worden ter kennis overgedragen en dienen ter goedkeuring ondertekend te worden.

Voetbalspeeltuin

Schrijf je vanaf nu in voor een plaats in de Mechelse voetbalspeeltuin. De voetbalspeeltuin is bedoeld voor jongens of meisjes die de voetbalmicrobe te pakken hebben maar nog te jong zijn om zich al aan te sluiten bij een club om echt te trainen en wedstrijden te spelen. We bieden hen een grote dosis FUN, maar hebben binnen deze speelse vormen ook al aandacht voor balgewenning en coördinatie. Het is de ideale voorbereiding om later aan te sluiten bij een voetbalclub die past bij het niveau van de speler.

Deze voetbalspeeltuin wordt sinds vorig jaar georganiseerd in samenwerking met Zennester Hombeek. Trainers van beide clubs begeleiden de spelers en er wordt afwisselend op KV Mechelen en Zennester Hombeek getraind.

Voor wie? Alle jongens en meisjes geboren in 2015 (2e kleuterklas of U5 in voetbaltaal) die interesse hebben om te voetballen. Ook spelers van 2014 (U6) die nog niet klaar of rijp zijn om al bij een club aan de slag te gaan zijn welkom.

Wanneer? Op zondag van 10u tot 11u30 – vanaf zondag 15/9. Later aansluiten is uiteraard geen enkel probleem.

Waar? Afwisselend op de terreinen Zennester Hombeek en KV Mechelen, in de winter duiken we zelfs de sporthal in.

Inschrijvingsgeld? De eerste twee sessies mag je proberen en kijken of je kind voetballen leuk vindt, wil je daarna blijven komen, dan betaal je het inschrijvingsgeld (€125).

Inschrijven? Alleen wie ingeschreven is via de inschrijvingspagina is welkom! De plaatsen zijn immers beperkt. Voor de duidelijkheid: inschrijven via de inschrijvingspagina betekent dat je twee zondagen welkom bent om te proberen en daarna beslist of je zal blijven komen. Niet vooraf ingeschreven = geen deelname!

Na inschrijving krijg je alle nodige info (kalender, benodigdheden, communicatie,…)

Inschrijvingspagina kan u HIER vinden.