Terug 30 september 2017

Wedstrijdverslag Beloften: YR KV Mechelen – KV Oostende 3-1

YR KV Mechelen – KV Oostende 3 – 1

25/09/2017

 

Foto’s van de wedstrijd

We begonnen vrij aarzelend aan de partij. Dit uitte zich in veel lateraal en achterwaarts gericht spel.

Toen we de eerste keer diepgang brachten werd Van Keilegom foutief gestuit in de backlijn, Kawaya zette de strafschop om. Vijf minuten later hadden we de score kunnen verdubbelen maar Van Keilegom kwam net te laat op een voorzet van Leal.

Daarna ontbrak er geruime tijd diepte en dreiging in ons spel.

Iets over het half uur incasseerde we een zeer vermijdbare tegentreffer, niettegenstaande dat we voor rusten op voorsprong hadden moeten komen maar een lob van Leal ging nipt naast en een doelpoging van Kawaya kaatste paal-paal in de handen van de doelman!

De tweede helft verliep lang zonder noemenswaardige feiten tot iets na een uurtje voetballen een Oostende speler werd uitgesloten (2x geel).

Niet veel later bracht Van Keilegom ons opnieuw op voorsprong na een geniale ingeving en aansluitend verscheen Leal alleen voor de doelman maar zijn stifter werd nog voor de lijn gekeerd.

Het bleef warm voor het West-Vlaamse doel: de Oostendse goalie voorkwam een derde tegendoelpunt met een ultieme beenveeg op poging van Leal, alsook een uitstekende reflex op een kopbal van Augustijns.

En zoals zo vaak: wie de kansen mist ………

KVO kreeg nog een strafschop op een dienblaadje gerserveerd, maar keilde de elfmeter tegen de deklat.
Vijf minuten voor het eindsignaal nam Leal alle twijfel weg op assist van Zeroual, alhoewel Oostende net voor tijd nog een keer de lat viseerde.

Doelpunten
10’ 1-0 Kawaya
35’ 1-1
63’ 2-1 Van Keilegom
85’ 3-1 Leal

Opstelling: Moris, De Looze, De Bie, Avetisov, Oppong, El Messaoudi (45’ Augustijns), Leal, Wilms, Van Keilegom (83’ Van Camp), Bosiers (60’ Zeroual) en Kawaya (45’ Soladio).

(Steve Van Tongelen/Barend De hont)