Terug 18 juli 2016

Fanweekend op zat 23 en zon 24 juli met openingsceremonie AFAS Stadion

Het fanweekend komt er op 23 en 24 juli aan! En dat belooft dit jaar een speciale editie te worden. Zo zal je onze KVM-doelmannen éénmalig in de spits kunnen zetten door zelf jouw opstelling te kiezen en zal Mark Uytterhoeven met een ludieke openingsceremonie het nieuwe AFAS Stadion openen.

Het fanweekend start op zaterdag 23 juli met de familiedag. Rond het stadion zullen verschillende attracties staan om jong en oud een leuke namiddag te bezorgen. Van benjijump, klimmuur, kickertafels, springkastelen tot een jongerencafé én gratis ijsjes: plezier is alleszins gegarandeerd.

Kies jouw opstelling met de nieuwe stadion-app
En het wordt ongetwijfeld nog leuker, wanneer Mark Uytterhoeven de namiddag om 14.30u aftrapt met een vernieuwde spelersvoorstelling gevolgd door een onderling wedstrijdje. Tijdens de voorstelling zullen de spelers immers onderling een wedstrijd van een halfuur spelen. Als supporter kan je dan mee coachen via een nieuwe stadion-app.

“Zo zal je kunnen stemmen op wie je in de spits wil”, zegt Mark Uytterhoeven. “Supporters kunnen via de app beslissen, Jankovic en Caluwé zullen moeten volgen. De app gaan we overigens ook gebruiken voor competitiewedstrijden tijdens onze show ‘De Hel’. We willen de stadionbeleving immers versterken.”

“Uiteraard ontbreekt ook de handtekeningensessie niet waarbij de leden van de Malinwa Kids Club voorrang krijgen”, zo vult organisator Hans De Decker van het Supportersorgaan Malinwa aan.

Zondag: “openingsceremonie” van het AFAS Stadion Zondag wacht het AFAS Stadion een openingsceremonie voor de oefenwedstrijd tegen het Turkse Karabükspor (17u). Mét ‘Malinwa-vlam’. Of wat had u gedacht? “We starten in de Voetbalstraat, de straat waar KV Mechelen in 1904 voor het eerst voetbalde. Via de Grote Markt komt de vlam met damesploeg en harmonie naar het stadion”, duidt Uytterhoeven.

In het AFAS Stadion volgt een heuse ceremonie met tal van oud-spelers en ludieke video’s op een nieuw groot scherm. “Piet Den Boer, Maxime Biset en Louis Volkaerts: u mag ze allemaal verwachten. En ook KVM-voorzitter Johan Timmermans zetten we aan het werk.”

Praktisch
Zaterdag 23 juli
Poorten open om 12u30, doorlopend attracties
14u30 Spelersvoorstelling
15u30 Fan coaching
16u00 Handtekeningensessie

Zondag 24 juli
Poorten open om 14u00
15u00 Openingsceremonie AFAS Stadion
17u00 KV Mechelen – Karabükspor (Turkije)
18u45 Optreden Hang The Deejay

Hang The Deejay, Johan Schots en Erwin Vloebergh, zijn qua muzikaal voetbalentertainment niet aan hun proefstuk toe. Ze zijn onder meer de makers van het tijdens het WK voetbal 2014 in Brazilië door Eén en Canvas meest gebruikte nummer na de officiële FIFA WKtune: ‘First Draft 1895’.

Singer-songwriter Erwin Vloebergh is ook de maker van ‘Iens ne kakker’, één der meest populaire songs op de KV Mechelen cd ‘The Yellow Red Dream – Passie en strijd’. De cd is nog steeds te koop in onze fanshop, er zijn bijna 5.000 exemplaren de deur uit.

Samen met producer en zanger Johan Schots (ex Incredible Time Machine) geeft hij de humoristische dj-act met live-zang van Hang The Deejay vorm.

(bdh)