Terug 25 februari 2019

Wedstrijdverslag Beloften: VC Westerlo – YR KV Mechelen 4-1

VC Westerlo – YR KV Mechelen 4-1

25/02/2019

We hadden gedurende de wedstrijd het meeste balbezit maar waren te onmondig in de eindzone.

Tijdens de eerste tegenaanval van de thuisploeg incasseerden we al een tegendoelpunt en in deze fase constateerden we dat er enkele spelers niet bij de les waren.

We bleven op de helft van de tegenstander spelen maar moesten alert zijn voor hun tegen prikken.

In de eindfase ontbrak het ons aan balcirculatie, beweging en overtuiging zodat we nauwelijks iets creëerden tot Van Keilegom een individuele actie omzette in een doelpunt. Met deze stand bereikten we de rust.

We hadden alles in handen om er het beste van te maken maar ons niveau moest opgekrikt worden en onze ingesteldheid moest verbeteren: jammerlijk genoeg was dit niet het geval.

We incasseerden een tweede tegentreffer op hoekschop. Lange tijd streden we om opnieuw langszij te komen maar weer lieten we ons koud pakken op een tegenaanval. Van winnaars was er daarna geen sprake meer; enkel gelatenheid en doelloos voetbal.

De vierde tegentreffer, een afstandschot vanop 25m (waarop we stonden te kijken in plaats van druk te geven), was daarvan nog maar eens een illustratie.

Weer komen we tot de constatatie dat we leuke voetballers hebben om naar te kijken maar geen leiders die opstaan indien het niet goed loopt!

Doelpunten: 7’ 1-0, 34’ 1-1 V Keilegom, 52’ 2-1, 72’ 3-1, 83’ 4-1

Opstelling: Valkenaers, Breugelmans (72’Arbai), Trova, Augustijns, Van Hoorenbeeck, De Bie (25’Ito), Savic, Coveliers, Van Keilegom, Zeroual en Bosiers

(Steve Van Tongelen/Barend De hont)