Terug 30 juli 2018

TESTTRAININGEN U6 – WOE 1 AUG 18

U6-U5-U4 op YR KV Mechelen?

Onze opleiding start in principe vanaf de categorie U7 maar traditioneel biedt de club ook aan jongere spelers de mogelijkheid om hen te begeleiden bij hun eerste stapjes in de voetbalwereld. Vanaf dit seizoen verandert het aanbod op KV Mechelen voor deze jongste leeftijden. We proberen enerzijds op onze club de juiste spelers op te leiden en helpen anderzijds graag bij het oriënteren van spelers uit Mechelen naar het gepaste niveau, een gepaste club.

In die zin werken we vanaf dit seizoen nauw samen met regionale en provinciale clubs uit Mechelen. Met enkele van deze clubs bieden we een gemeenschappelijke “voetbalspeeltuin” aan voor de allerjongste spelers (vooral geboortejaar 2014), hiervoor wordt nog druk gewerkt achter de schermen en zal inschrijven mogelijk zijn vanaf begin augustus. Voor de spelers die effectief willen aansluiten bij een voetbalclub (spelers van geboortejaar 2013) proberen we te helpen om het juiste niveau te ontdekken door het organiseren van testtrainingen.

Net omdat het nog heel moeilijk is om in te schatten over welk potentieel een speler op zeer jonge leeftijd beschikt, zetten we steeds meer in op samenwerking met clubs uit onze regio.

CONCREET:

  • Spelers geboren in 2013:

Voor spelers U6 (geboren in 2013) organiseren we testtrainingen op  1, 8 en 15 augustus op de Nekker, telkens van 16u15 tot 17u30. Inschrijven voor deze testtrainingen is verplicht.

Na aanmelden krijgt u nog een bevestigingsmail. U kan zich niet aanmelden op training zonder deze bevestigingsmail!

Na elke training wordt er een analyse gemaakt van de aanwezige spelers door onze trainers en uiteindelijk geven we voor elke speler een advies op welk niveau deze speler het best aan zijn voetballoopbaan kan beginnen (KV Mechelen of een andere club). Voor alle duidelijkheid: enkel spelers die we na U6 zien doorgroeien naar onze eliteopleiding zullen gevraagd worden om zich aan te sluiten als U6 op onze club. Andere spelers laten we liever op een meer gepast niveau starten, of raden we eventueel zelfs een jaartje voetbalspeeltuin volgen!

  • Spelers geboren in 2014 (eventueel vroeg mature spelers van 2015):

Voor deze spelers start vanaf september de “voetbalspeeltuin” in samenwerking met andere Mechelse voetbalclubs. Houd de website in het oog, van zodra alle details van deze samenwerking zijn uitgewerkt zal inschrijven mogelijk zijn.

Wietse Coen

Coördinator onderbouw YR KV Mechelen
Wietse Coen (mail)

(Barend De hont/Wietse Coen)